ponedjeljak, 29. listopada 2012.

SiBOpen 2013. - Osijek i Našice

Dragi naši,
pišem vam ovo pismo da vas obradujem viješću da ćemo i po treći put organizirati Slavonija & Baranja Open! To ćemo uraditi na dvije nove karte u Osijeku i Našicama, 23. i 24. ožujka 2013. godine. Prva utrka će biti utrka na srednje staze prostorom osječke Tvrđe i Copacabane, lijevom i desnom obalom Drave. Druga utrka će biti po otvorenoj šumi u blizini Našica, na srednje staze i bodovat će se za svjetksu rang listu (WRE).
U vezi istoga, pripremili smo web stranice natjecanja, pripremili fun page na fcb i sada je vrijeme aktivnog promoviranja našeg natjecanja, za koje ćemo se potruditi da bude najbolje do sada od nas!
Nadam se da ćete se odazvati u većem broju, neovisno o krizi u gospodarstvu, a i utrka nema taj vikend. Isto tako klincima započinju uskršnji praznici, pa ne moraju u školu.
Mi ćemo biti dobri domaćini, a od vas se samo traži dadođete pripremljeni, jer je početak sezone i samo najbolji će biti nagrađeni.
Toliko za sada od vaših prijatelja sa istoka Hrvatske, Baranje!
Najljepši pozdrav!
PS Rezultati oba dana će se zbrajati i imaćete mogućnost nadoknaditi zaostatak iz prvoga dana, jer će to biti dvije utrke na srednjim stazama!

Međimurje Open - kraj sezone 2012.

Za vikend 27. i 28. listopada 2012. godine, Sove su nastupile na posljednjem orijentacijskom ogledu u Hrvatskoj 2012. godine. Važno nam je bilo, zbog mogućih boljih postignuća u ukupnom poretku Sprint Kupa Hrvatske, te su svi bili nabrijani i neovisno o najavi velikog pogoršanja vremenskih prilika nastupili.
Prvoga dana, održano je Prvenstvo Hrvatske u noćnoj orijentaciji, gdje je po strašnoj kiši iz proloma oblaka, magli i noći Luka Ivković osvojio treće mjesto u kategoriji M16, Ivan Polić i Marko Matić su osvojili 2. i 3. mjesto u M20 kategoriji, a u Open kategoriji je Branko Polanec osvojio treće mjesto. Sve čestitke na ostvarenom upjehu! Slika nemamo jer nisu bili uvjeti za fotkanje mobitelom!
Drugoga dana je prirodu prekrio bijeli pokrivač i pahulje su lagano padale. Svi su bili nabrijani, te hrabro nastupili u namjeri da budu što bolji i podignu svoj plasman za 2012. godinu u Sprint Kupu Hrvatske. Nakon sabiranja rezultata u prvoj sprint utrci, Lana Pajčin je osvojila 2. mjesto u Ž12, a Matej Jakopec u M12, dok je Luka osvojio 4. mjesto u M16. Branko Polanec je osvojio prvo mjesto u Open kategoriji, Ana Iskra je osvojila 1. mjesto u Ž20, a Ivan Polić je osvojio 3. mjesto u M20. Na utrci je nastupilo 19 članova OK Sova.
U drugoj sprint utrci u Selnici Luka Ivković je osvojio 2. mjesto i dokazao svoju kvalitetu u jakoj konkurenciji u M16 kategoriji. Lana i Matej su osvojili 4. mjesto i "drvene" medalje, tužni zbog podbačaja, Ana Iskra je osvojila 1. mjesto u Ž20, dok je Branko Polanec osvojio 3. mjesto u Open kategoriji.
Ovo natjecanje je za sada najhladnije na kojem smo nastupili u svom kratkom vijeku. Nadamo se da će naši mladi to hrabro prebroditi, a stečeno iskustvo da će im koristiti u budućim utrkama.
Fotke možete vidjeti na fcb profilu našeg kluba!

nedjelja, 21. listopada 2012.

Nenina utrka - Jastrebarsko i Bjelovar - sprint!

Unazad tri tjedna članovi OK Sove su nastupili na dva natjecanja i isto toliko utrka koje se boduju za Sprint Kup Hrvatske i sove nastoje osigurati što bolji plasman na kraju sezone, a što pokazuju i njihovi rezultati:

Nenina utrka - Jastrebarsko 29. rujna 2012. godine

Sove su trčale po maloj šumi i oranicama uz Jastrebarsko, na karti 1:5000. U svojim kategorijama, nakon duže vremena opet smo pokazali lagani napredak u kvaliteti, iako se očituje nedostatak kondicije. Matej Jakopec je zauzeo 2. mjesto u kategoriji M12 i nastavlja svoj pohod na postolja na utrkama u Hrvatskoj. Lana je bila 5. i tužna svojim neuspjehom, te svjesna nedostatkom kondicije, kao i Luka Ivković, koji je zauzeo također 5. mjesto i zaključio kao i Lana, da treba više trčati. Stjepan je pogriješio, preskočivši jednu kontrolnu točku, što je posljedica velike želje za uspjehom i nedostatak koncentracije. Sve u svemu lijep izlet u Jastrebarsko i zagrijavanje za iduće utrke.

Bjelovar - sprint - 14. listopad 2012. godine

U Bjelovaru se trčalo po gradskoj karti, i po malom parku. Bila je brza utrka, a uspjeh je bio znatno bolji nego u Jaski. Matej je zauzeo ponovo 2. mjesto u M12, Lana je zauzela 2. mjesto u Ž12 i Luka 3. mjesto u M16. Danilo je pokazao da ima talenta, ali i manjak iskustva, te ćemo se strpiti do njegovog prvog postolja. Stjepan je bio četvrti i nadomak prvog odličja, sa malom greškom u M50. U M20 drugo mjesto je zauzeo Ivan polić i pokazao da se može biti među prva tri juniora. Vuzem Dino Thomas i Matija Posavec su zauzeli 2. i 3. mjesto u Openu.

Sve u svemu malo događaja, zadovoljni sa uspjehom, a pripremamo se za Međimurje Open, za noćnu utrku, prvu za većinu članova Sove.

Istaknut ću da smo dobili i novu prostoriju na nogometnom igralištu u Šećerani, te planiramo njeno uređenje i otvaranje za sve buduće ljubitelje o-sporta!