nedjelja, 7. travnja 2013.

Proteklih mjesec dana i više!

Svašta nam se dogodilo!
Započela je Sovina škola orijentacije krajem veljače. Na početku je bilo preko 20 polaznika, te izrazito obećavajuće za uložene napore u promociji našeg sporta na istoku Hrvatske. Sada ju još uvijek pohađa samo 7-8 polaznika, sa zadovoljavajućim uspjehom, a usvojene vještine su isprobali na četiri, odnosno 7 orijentacijskih utrka. Nastupi na tim utrkama su zamišljeni kao kvalitetni treninzi da se isproba sve ono što čini uspješnog orijentacistu. Pojedinci su se okitili odličjima, dok su drugi prolazili stazu sa 100 %-tnim učinkom, pronađenim svim kontrolnim točkama, a to je cilj same škole. Škola još traje!
Organizirali smo III Slavoniju & Baranja Open, koji je ove godine održan na dvije nove o-karte, Osijek i Našička planina. Drugoga dana održala se utrka koja se boduje za svjetsku rang listu (WRE), kao i Prvenstvo Hrvatske na srednje staze, a na natjecanju je nastupilo preko 200 natjecatelja (nisam uspio točno izbrojati, ali mislim 201), od čega je bilo stotinjak stranih državljana iz desetak država. O natjecanju možete više na stranicama natjecanja i na fcb stranicama natjecanja. Pogledajte i ovaj prilog Osječke TV i foto razglednicu autora Ivane Livade iz Osijeka o našem natjecanju.
Tjedan dana iza natjecanja nisam stigao doći "kod sebe", a već sam organizirao put za naša tri člana, koji su nastupili na trodnevnom natjecanju "Beograd Open 2013", a cilj je bio da se naši dečkići okušaju i svrstaju na ljestvici uspješnosti u ogledu sa međunarodnom konkurencijom, jer je na natjecanju bilo puno skandinavaca. O uspjesima najbolje da se izjasne sami, Luka, Danilo i Nebojša!
Podnijeli smo u međuvremenu i kandidaturu Hrvatskom orijentacijskom savezu za Luku Ivkovića i Ivana Polića za članove kadetske i juniorske reprezentacije, kao naše najizglednije kandidate.
Tijekom organizacije natjecanja SiBOpen 2013. i nakon istoga smo ostvarili  iznenađujuće dobru suradnju sa klubovima "baranjske regionalne lige" u orijentacijskom trčanju iz Republike Mađarske, iz grada Pecs. Odazvali smo se na njihovo natjecanje Kup Visibaba 2013. i Divljeg češnjaka kup 2013. godine, koji se održao 06. i 07. travnja na odličnoj karti, točnoj, sa otvorenom kontinentalnom šumom, strmim i dugačkim usponima. Nagrade su bile jednostavne i praktične (čokolade, magneti za frižider, stručak divljeg češnjaka, ilustrirani povijesni časopisi itd), a na natjecanju je nastupilo 100-ak natjecatelja iz Pećuha, te nas 12-13 iz OK Sove. Samo natjecanje je jednostavno organizirano, što nimalo nije utjecalo na kvalitetu i stručan pristup organizaciji, već suprotno odaje iskustvo i sposobnost organizatora, dok vjerujem da doprinosi kvaliteti priprema orijentacista iz Pećuha i okolice za druga, važnija natjecanja, jer se već idućeg vikenda 13. i 14. travnja organizira nova dva natjecanja slikovitih naziva. Malo sam se raspisao o ovome, ali vjerujem da se razlog krije u činjenici da smo se susreli se sa iznimno toplim pristupom od svih natjecatelja, a posebnu ću u tome pohvaliti organizatore  g. Nagy Balázs i g. Kersity András.
Ovo je moja karta drugoga dana....točno, ali sporo, težak teret...

Na kraju ću da vas sve upoznam da smo podignuli novu web stranicu našeg kluba i stoga ćemo se ubuduće tamo oglašavati o našim postignućima, dok ćemo ovdje ostaviti prostor za osvrte predsjednika kluba na pojedina događanja!
Toliko za zasada, a ukoliko se sjetim još nečega, budem napravio dopunu!

1 komentar:

  1. Ako bi netko volio imati dres hrvatske repke može pogledati ovu stranicu na linku, sigurno će naći nešto i za sebe

    OdgovoriIzbriši