ponedjeljak, 14. svibnja 2012.

Surduk trek – Baranja

Baranjska planina, Banovo brdo, Banska kosa ili samo Planina su nazivi za jedinu lesnu izduženu uzvisinu u istočnoj Hrvatskoj ili točnije u sjeveroistočnom području Baranje na Baranjskoj lesnoj zaravni, a njezin najviši vrh Kamenjak iznosi 244 metra. Sa namjerom da ju približimo ljubiteljima prirode, sportašima i rekreativcima i dokažemo da ima brda i u Baranji, odlučili smo organizirati treking utrku, koja će se održati 01. rujna 2012. godine.
Pošto su putevi pogodni i za mounty-bike poklonike omogučili smo i njima da se oprobaju u MTB-orijentaciji na dužim stazama.
I jedni i drugi će se svojim neposrednim zapažanjem i svim čulima uvjeriti u jedinstvenost toga dijela prirode u Hrvatskoj i Europi!

Predstavljamo vam prvu Baranjsku treking utrku na području Banovog brda.

Surduk trek 2012


Cilj ove urtke je da natjecatelj mora proći unaprijed određenu stazu i pri tome pronaći kontrolne točke zadanim redoslijedom, koje su ucrtane na topografskoj karti koju dobije od organizatora (nakon starta), u što kraćem vremenu, a isto će potvrditi ovjerenim kontrolnim kartonom, koji je perforirao na svakoj kontrolnoj točki.
 
Za ovu utrku smo pripremili tri treking i jednu MTB-O kategoriju koje se razlikuju po težini postavljenih KT i samoj dužini staze. Zadana staza se mora proći isključivo pješke, hodajući, trčeći, cupkajući , puzeći (osim mounty-bike kategorije)… tko koliko snage ima. Natjecatelj nosi hranu i vodu s sobom koliko smatra da mu je potrebno, na određenim kontrolnim točkama su stanice za osvježenje, koristi se kompasom i kartom (topografska karta, mjerilo 1:25 000, stanje 2002. godina ), a GPS je zabranjen tijekom utrke. Krajnji rok za obilazak svih kontrolnih točaka je 12 h , ukoliko natjecatelj ne obiđe sve kontrolne točke u zadanom vremenu bit će diskvalificiran. Start je grupni, a redoslijed dolaska u cilj s svim kontrolnim točkama perforiranim je ujedno i ukupni poredak u toj kategoriji. 

Obvezna oprema koju natjecatelji nose je: kompas, karta (dobije od organizatora), kontrolni karton (dobije od organizatora), voda (isotonični napitak), hrana (energetske pločice, gelovi…), mobitel.
 
Kategorije:

Ultra ≈ 60 km
Light ≈ 25 km
Jogging ≈ 10 km
MTB-O ≈ 50 km
 
Prijave: natjecatelji se prijavljuju isključivo na e-mail: npoksova@gmail.com

a prijaviti se može do 28. kolovoza 2012. godine, dok se nakon toga prijave naplaćuju 20 kn više!

U prijavi se treba obavezno navesti:

1.   Prezime i ime
2.   Spol
3.   Godište
4.   E-mail
5.   Broj mobitela
6.   Kategoriju utrke (ultra, light, jogging, MTB-O)
 
Startnine:
Ultra kategorija – 120,00 kuna
Light kategorija – 80,00 kuna
MTB-O – 80,00 kuna
Jogging kategorija – 50 kuna


Startnina uključuje:
Osiguranje tijekom utrke u slučaju da se izgubite ili ozljedite
Klopa i/ili piće poslije utrke
Majicu utrke
Prigodni program poslije utrke (koncert)
Kontrolni karton, topografsku kartu utrke, upute za utrku
Besplatan kamp, kupanje u bazenima poslije utrke
Popuste na određene sadržaje na području Baranje.

Nagrade su za prvih 5 mjesta u Ultra kategoriji novčane, medalje i priznanja, u Light kategoriji nagrade sponzora , medalje i priznanja za prvih 5 mjesta i u Jogging kategoriji za prvih 5 mjesta medalje i priznanja, te za MTB-O kategoriji nagrade sponzora, medalje i priznanja.


Više na stranicama natjecanja!

Nema komentara:

Objavi komentar