utorak, 10. svibnja 2011.

Osnivanje orijentacijskog kluba "Sova"


OBAVIJEST



Dana 11.05.2011. godine s početkom u 19,00 sati u prostorijama na nogometnom igralištu u Šećerani održat će se osnivačka skupština Orijentacijskog kluba „Sova“ iz Šećerane.

            Pozivaju se svi zaljubljenici u prirodu, rekreativci i sportaši koji preferiraju sportove u prirodi, neovisno o godinama da dođu i upoznaju se sa posebnostima ovog sporta, a bilo bi nam drago da postanu i naši članovi.

            Orijentacija je sport koji omogućava aktivan boravak i kretanje u prirodi tokom čitave godine mladima, starima, rekreativnicima i vrhunskim takmičarima, bez obzira na spol i uzrast. Za bavljenje ovim sportom nije potrebna skupa oprema. Osnovna saznanja se dobiju na tečajevima i početnim školama, a zatim se kasnije usavršavaju i uvježbavaju kroz takmičenja i redovni trening.

            Orijentacist mora u što kraćem vremenu uz pomoć karte i kompasa istrčati ili propješačiti zadanu stazu. Staza je ucrtana na karti, a u prirodi obilježena kontrolnim točkama. Redoslijed točaka je obavezan, a svaki takmičar bira najoptimalniji smjer kretanja. Dužina staze se razlikuje ovisno o spolu, uzrastu, iskustvu, uvježbanosti i utreniranosti takmičara.

U Šećerani, 05.05.2011. godine.


                                                                                           Ispred  inicijativnog odbora

                                                                                                    Nikola Pajčin

2 komentara:

  1. Nažalost ne možemo biti prisutni, ali želimo Vam ipak ovim putem puno uspjeha u radu i da se često počnemo susretati na natjecanjima diljem Hrvatske.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala na lijepim željama i mi i radimo ovo da budemo prisutni na što više natjecanja u Hrvatskoj!

    OdgovoriIzbriši