ponedjeljak, 23. svibnja 2011.

31. pokal Zagreba! - Durbanec, svibanj 2011. godine

Članovi orijentacijskog kluba "Sova" iz Šećerane, nastupili su na svome drugom natjecanju u orijentacijskom trčanju. Nastupili smo na 31. pokalu Zagreba u organizaciji OK Maksimir, na terenu pored naselja Durbanec 21. i 22. svibnja 2011. godine. Prvi dan (subota) smo se digli u 04,00 sata i krenuli put Zagreba oko 05,30 sati, sa jednim kombijem, nas 9. U Durbanec smo stigli u 10,00 sati uz 4 stajanja, zbog mučnine, odmora, doručka. Sreo sam nakon više od 10 godina Mirku i Pericu, "starog" Gobeca, kao i mnoge druge iz davnih dana, što me je podsjetilo na naše "Sljeme" i moje početke. I sa drugima sam malo prokomentirao prošle godine.  Taj dan se održavalo Prvenstvo Hrvatske na duge staze, dan je bio vruć, teren težak, orijentacijski (za sve, a ne samo za naše članove), puno natjecatelja, dobra organizacija. Od naših nada jedino je Luka završio natjecanje i zauzeo 7. mjesto u M14, a ostali su odustali (SVI) Miki, Dejo i Igor. Očitao sam im kratko o tom načinu razmišljanja, pogotovo ako odustanu nakon pola sata gibanja. Curke su hrabro izdržale svoju stazu, koja je samo 700 metara bila kraća od naših dječaka, te su uspješno prošle stazu. Rezultat im nije bitan, jer su one u fazi učenja orijentacije, a napredak je vidljiv i zbog toga sam zadovoljan.
Popodne smo došli u prostorije DVD-a u Donjem Dragonošcu, gdje smo se raspremili i postavili krevete, te se nakon osvježenja, prepustili opuštanju. Prostor smo dijelili sa članovima OK Torpedo, sa kojima smo se upoznali (Damir, David, Medo, Anamarija, i td.) i razmjenjivali mišljenja i planove oko orijentacije. Klinci su neumorno nastavili da trče i skaču po dvorani do 22,00 sata, kada sam odsvirao povečerje. Oduševili su me s koliko energije raspolažu.
Drugi dan smo se probudili u 07,30 sati i odmah smo se pokupili, otišli po doručak u seosku trgovinicu, gdje je naš posjet izazvao pometnju kod vlasnice (zbog iznenadnog posjeta velikog broja kupaca, različitih i zahtjevnih želja), a nakon toga na jutarnju kavicu.
Pošto je dan ranije padala kiša u više navrata jutro je bilo svježije. Dan idealan za trčanje. Trčalo se na istoj karti. Ponovio sam dečkima da nema odustajanja, već da se trude i bore, a da nastup tretiraju kao dobar trening i novo učenje.Trčal se štafetno prvenstvo Hrvatske. U prvoj štafeti su trčali Dejo i Luka, a Miki i Igor su bili druga štafeta OK "Sova". Suprotno mojim  zahtjevima, Miki je ponovo odustao, a Igor je ipak otišao da otrči svoju dionicu. Dejo i Luka su uspješno prošli svoje staze, s tim da su obojica na jednoj točki izgubili 27 i 21 minutu, dok su ostalo išli solidno. Igor je također dobro prošao svoju stazu u okviru vremena Luke i Dejana, tako da sam izrazito zadovoljan njihovim nastupom. Naše tri curke, Sara, Nastasia i Lana su prošle  pola staze od M16 i to je bilo dosta za njih.
Na povrtku su u jednom trenutku svi lagano pozaspali, te smo u 17,30 sati stigli sretno u Šećeranu.
Slike su stavljene da vam dočaraju djelić atmosfere.

Nema komentara:

Objavi komentar