ponedjeljak, 14. svibnja 2012.

Kalnik - 35. Ačkov kup

Prvi vikend u svibnju, 05. i 06.-ga, ekipa OK Sova od 10 natjecatelja je nastupila na "35. Memorijalu Stipice Mesića - Ačka", koji se održavao na Kalniku, na novoj O-karti i najsjevernijem staništu poskoka, najsmrtonosnije zmije u Hrvatskoj. Mi smo trčali po šumi, a zmije se zadržavaju na stijenama i na gradini, staroj tvrđavi iz srednjeg vijeka. Moram to napomenuti, da roditelji ne pomisle da ne mislimo o tome. Prvog dana su bile srednje staze, ali za našu ekipu je bilo dosta naporno, jer su u kombinaciji ranojutarnje višesatno putovanje, trčanje po vrućem vremenu i na novoj karti, novkm mjerilu (1:7 500) i novom terenu. Ovom prilikom su za naš klub nastupila i dvojica veterana o-sporta, iako nisu osvajali prvenstva, dio su o-povijesti, Vlado Trivunović i Dalibor Sovilj, dva Slavonca na boravku u Zagrebu.
Rezultate prvog dana možemo svesti na 3. mjesto Lane Pajčin u Ž12, dok sam zadovoljan prolaskom staze od strane svih ostalih i njihvom skupljanju iskustava za buduća natjecanja. Domagoj Babić je uzeo krivu kartu, pa je odustao nakon pola staze. Kako je uglavnom Mihaela Babić osoba koja mora pasti više puta tijekom utrke, a znao sam joj to prigovarati, sad joj se ispričavam jer sam tijekom utrke i prijeđenih oko 5 km, pao toliko puta koliko u životu nisam. Stvarno prekrasno iskustvo, zar ne Miahela!? Smjestili smo se u sportskoj dvorani u Križevcima, gdje smo požurili da se otuširamo i tuširali se hladnom vodom, dok se topla pojavila u večernjim satima. Prošetali smo po Križevcima, pojeli pizzu, te su se mlađi članovi zabavljali do 23,00 sata (iznenađujuća količina energije, nakon toliko napora istoga dana), a Mateju se svidjelo glumiti Supermena, pa je stalno sletao na debelu strunjaču! Ujutro smo se uputili na Kalnik i na istoj karti prošli utrku na dugim stazama iujedno Prvenstvo Hrvatske na dugim stazama. Lana Pajčin je osvojila 3. mjesto u Ž12, te je ukupno osvojila 2. mjesto na "35. Memorijalu Stipice Mesića - Ačka" u kategoriji Ž12, a Branimir Merkaš je pokazao izvanredan napredak u savladavanju vještine orijentiranja i zauzeo ukupno 3. mjesto u kategoriji M14. Iskrene čestitke oboma! Ostali su uspješno prošli stazu i nisu bili najgori, dok rezultate možete pogledati ovdje i uvjeriti se i sami! Fotke će vam također dosta toga dočarati!
Nažalost, niti na ovom natjecanju nije nastupio naš najbolji pojedinac, Luka Ivković, od kojeg očekujemo puno u narednom razdoblju! I dalje čekamo na njega!

Nema komentara:

Objavi komentar