nedjelja, 15. siječnja 2012.

Tečaj orijentacije!

            Drugu godinu za redom članovi Udruge IZBOR i Orijentacijskog kluba „SOVA“ iz Šećerane organiziraju Tečaj orijentacije. Tečaj je prvenstveno namijenjen osobama koje bi se bavile orijentacijskim sportom, aktivno ili rekreativno, dok ga mogu pohađati i druge osobe, kojima bi vještina snalaženja u prirodi pomoću kompasa i karte mogla biti korisna u poslu, rekreaciji, hobiju. Danas je sve više zastupljeno bavljenje pustolovnim utrkama, a završetkom našeg tečaja biti ćete obučeniji za takva nadmetanja.

            Orijentacija je sport u kojem se natjecanja održavaju na uglavnom pošumljenim terenima, a svaki natjecatelj pomoću karte i kompasa pronalazi kontrolne točke postavljene u prirodi zadanim redom, birajući po njemu najbolju rutu, u što kraćem vremenu. Znači, nije sve u trčanju, već se treba savladati i vještina čitanja karte što zna biti izazov, te svaku utrku pretvoriti u pustolovinu.

             Dobra strana ovog sporta je da nema limita u dobi natjecatelja, već je važna volja za bavljenje sportom, putovanjem, boravkom u prirodi, druženjem.

             Tečaj započinje 22.veljače 2012. godine u 19,00 sati, predavanjem u prostorijama Športske dvorane u Belom Manastiru, a sastoji se od 6 predavanja i 6 treninga u prirodi.

              Predavanja će se održavati u Belom Manastiru, Školska bb, u Športskoj dvorani, na I katu, srijedom od 19,00 sati. Predavanja će trajati od 60-90 minuta. Treninzi će se održavati na brežuljicma pored Popovca, svake nedjelje od 10,00 sati, a okupljanje će biti kod Lovačkod doma u Popovcu.

              Cijena:
-    za djecu - 100,00 kuna
-    za odrasle - 150,00 kuna
U cijenu tečaja je uključen najam kompasa i 6 karata za orijentacijsko trčanje. Karte se zadržavaju.
              
              Za treninge i natjecanja potrebne su Vam tenisice (sa rebrastim đonom) i trenerka.


NAPOMENA:
-    donja dobna granica za pohađanje tečaja je 12 godina starosti (uz pisanu suglasnost roditelj, a bila bi poželjna i pratnja roditelja na treninzima u prirodi )

              Više o: OK Sova, Udrugi IZBOR, orijentaciji u Hrvatskoj i u svijetu.
              Sve ostale informacije možete dobiti na e-mail: npoksova@gmail.com

Nema komentara:

Objavi komentar