utorak, 18. rujna 2012.

Rezultati Kupa Hrvatske 2012. godine!

Nakon 7. memorijala 7. gardijske brigade HV-a, završena su natjecanja u orijentacijskom trčanju za Kup Hrvatske 2012. godine. Sagledavajući rezultate, imamo razloga biti zadovoljni. U kategoriji M12 Matej Jakopec je osvojio ukupno 3. mjesto, dok vjerujem da je nastupio na dvije zadnje utrke rezultat bi bio znatno bolji. Lana Pajčin je u kategoriji Ž12 osvojila također 3. mjesto u ukupnom poretku, dok je Luka Ivković zauzeo ukupno 4. mjesto u kategoriji M16. Da baš ne budemo bez zlata ove godine, pobrinuo se Vlado Trivunović, koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji M21B. Nakon 15-ak godina ne nastupanja na o-natjecanjima, lijep povratak.
Imamo još nekoliko utrka za Sprint kup Hrvatske, pa vjerujemo da ćemo i u tom dijelu polučiti barem neko postolje u ukupnom poretku!

Štafetno prvenstvo Hrvatske!

16. rujna 2012. godine na karti "Stubičke toplice", koja je prvi put upotrebljena 1988. godine za orijentacijsku utrku, a sada nešto reambulirana, iako sa malo čudnim kriterijima za vegetaciju, održano je Štafetno prvenstvo Hrvatske u orijentacijskom trčanju.
Na utrci je nastupilo 5 ekipa OK Sova u stariji juniori kategoriji i jedna ekipa u veteranskoj. Na prvoj izmjeni u st. juniorima, Luka Ivković je prvi izmjenio sa Ivanom Polićem, koji nije uspio zadržati prednost pred štafetom Risa, jer ga je Patrik Malnar dobio i tako je Ris osvojio prvo mjesto, a OK Sova 2. i 3. mjesto.
  O mojoj utrci u veteranima jedino mogu reći da sam na prvoj izmjeni bio 3., a Dalibor Sovilj, zvani Sova, je krenuo nasmijan, da bih ga ja čekao 2 sata na prolaznoj točki uoči cilja, a on u međuvremenu odustao i galio tugu u obližnjem kafiću, revolitran svojim greškama i ne dovoljnom savršenošću u čitanju karte. I šteta moga znoja, na kraju.
Sve u svemu, jedno novo iskustvo za sve, sa iščekivanjem iduće utrke.

utorak, 11. rujna 2012.

Pehar za najbolji klub!


U sklopu 7. memorijala 7. gardijske brigade "Pume", članovi OK "Sova" nastupili su na dvije utrke u Parku Lužac i oko dvorca Trakošćan, 08. i 09. rujna 2012. godine. Ukupno je nastupilo 17 članova OK Sova. Prvog dana je teren bio takav da je zahtjevao znanje orijentacije, a drugoga dana je zahtjevao fizičku izdržljivost.
Od naših članova prvoga dana u Lušcu, Luka je bio 4., a Danilo 5. u kategoriji M16. Lana je bila 4 u Ž12, Ivan Gazić je bio 4., a Ivan Polić 5. u M20, Ana Iskra je bila 1. u Ž20, Ivan Rudec je bio 3. u M21B, a Vlado je bio 4. u M21B. Ostali su bili tu negdje. Za naglasiti je da je duži period bez karte ostavio traga na našim članovima.
Drugoga dana se stanje popravilo, aiko ne baš kako smo htjeli, te je Luka Ivković osvojio 3. mjesto u M16, Ana Iskra je bila 2. u Ž20, Josip Vrbić je bio 3. u M21B, a bilo je puno 4. i 5. mjesta.
Zbrajanjem svih bodova od svakog natjecatelja pojedinog kluba, Orijentacijski klub Sova iz Šećerane je skupio najviše bodova i tako osvojio pehar za "najbolji klub" na 7. memorijalu 7. GB, što nas je učinilo ponosnima i sretnima, iako su na proglašenju izostali naši članovi sa policijske akademije, jer su svi otišli do kombija, umjesto da čekaju proglašenje, ali to ćemo im oprostiti jer smo zahvaljujući njima uspjeli osvojiti taj, nama vrijedan prvi pehar!
Evo još nekoliko sličica....
 Luka i Danilo, prvog dana prije utrke, je rposlije utrke nisu bili raspoloženi za slikanje....hihihi
Luka gleda dvorac...


 Lana i Vlado, samo da im vjeruju da smo osvojili pehar, da imaju neki dokaz....
 Lana na zadnjoj KT drugog dana, ali opet bez medalje.....trčati!
                                                                      Mi na postolju!
                                                  svi osvajači medalja...

nedjelja, 2. rujna 2012.

Surduk trek Baranja 2012. godine!


Na prostoru bazena u Belom Manastiru, po lagano oblačnom i toplom vremenu, uz lagani povjetarac započeo je dan održavanja Surduk treka Baranja 2012! Oko 07,00 sati počeli su pristizati natjecatelji iz cijele Hrvatske, dok su stranci izostali, iako su prijavaili dolazak.
Nakon registracije pristiglih i upoznavanja sa velikim natjecateljima, zaljubljenicima u ovaj prekrasan oblik savladavanja velikih udaljenosti u prirodi, sa pustolovnim elementima zaključili smo startnu listu sa 44 natjecatelja u svim kategorijama! Za kategoriju ULTRA smo napravili stazu u idealnoj dužini od 50 km i 26 KT, LIGHT je imala 25 km i 17 KT, JOGGING je imala 10 km i 8 KT, a MTB-O je imala 55 km i 27 KT. Očekivali smo više, ali i zadovoljni, jer su se maksimalno odazvali natjecatelji iz Slavonije i Baranje. U 09,30 sati nakon pripreme svih natjecatelja i praćenja medija sa dovoljno bliceva i kadrova, Mario je označio start.
Sa početkom u 10,00 sati održana je i obiteljska utrka "Capriolo" na biciklima, gdje je nagrade najuspješnijima podijelio direktor Capriola, g. Alen!
Iznenađujuće brzo, nakon manje od 2 sata u cilj su utrčao prvak u kategoriji JOGGING - muški, Saša Tadić. Bio je zadovoljan svojim vremenom i što nije pratio Gorana Đuricu, na kraju drugoplasiranog, već je izabrao drugačiju varijantu na zadnju KT i tako bio uspješniji za skoro 3 minute od Đurice. Nakon toga, Sašu i sve ostale natjecatelje dočekalo je osvježenje i voće (a što su imali i na 3 točke za osvježenje na stazi).
 Organizaciju Surduk treka je provelo 11 članova OK Sova i dva volontera, uz podršku Grada Belog Manastira i gradonačelnika g. Doboša i dogradonačelnika g. Stojanovića, a svima njima se zahvaljujem, posebno najmlađima!
Stigla je i pobjednica u JOGGING kategoriji kod žena, Vesna Gašparić, za nešto manje od 3 sata i na svom prvom trekingu sa svojim "pomoćnikom" Vladimirom Đurkasom(koji se natjecao u muškoj konkurenciji), Belomanastircem, oduševljena ovim sportom i kako djeluje zadovoljavajuće nakon uspješnog prolaska staze!
Posebnost ovog sporta, gdje nije nužno trčati čitavo vrijeme, već ovisno o mogućnostima, izmjenjivati tempo kretanja, pa čak i odmoriti na pojedinim lijepim lokacijama ili se okrijepiti i osvježiti, je da je prihvatiljiv za sve dobne skupine i zaljubljenike u sport, prirodu, rekreaciju, ovisnike o adrenalinu i dr. Na kraju se svi ugodno raspričaju o svojim utiscima, šaleći se i umorno zadovoljni svojim uspjehom, uz jelo i osvježenje, dok čekaju proglašenje najboljih! Za jelo se ovog puta pobrinuo poznati Đerika, majstor od kotlića, koji se marljivo brinuo da natjecatelji razvesele svoje nepce lijepim i svepoznatim tradicionalnim jelom, grahom u kotliću (ovom prilikom kotlu), sa suhim mesom, slaninom i kobasama.
I sve je tako teklo do dolaska najboljih u muškoj LIGHT kategoriji Angela Milišića-Zečevića, a potom i u ULTRA kategoriji Krešimira Žagara. Istaknut ću ovdje i drugoplasiranog u Ultra kategoriji Antu Jovića, koji je zaostao za Žagarom nešto više od sat vremena, dok je treće mjesto zauzeo Zoran Andračić! Tada je došla i pobjednica u LIGHT ženskoj kategoriji Danijela Drača, a na kraju, smo dobili i pobjednika u MTB-O kategoriji Miodraga Truhlaža!
Utisci svih natjecatelja su bili pozitivni, oduševljeni utrkom, Banskom kosom, baranjskom planinom sa svojim lijepim, skrivenim dijelićima prirode, dijelovima povijesti, divljači, koja je uljepšavala trenutke trkačima i podizala dozu adrenalina, nekima. Mnogi su bili ugodno iznenađeni onim što su vidjeli i obečavali povratak na drugo izdanje Surduk treka Baranja 2013.
Najmlađi natjecatelj Surduk treka, Nebojša Čubra iz Jagodnjaka, u kategoriji MTB-O, bez prethodnog iskustva i posebnog znanja u orijentaciji stradao je na jednom strmom spustu, pri brzini preko 50 km na sat kada je izgubio kontrolu i pao sa svoga bicikla. Rezultat je oštećen bicikl i razbijena arkada, te ugruvanost. To je samo dokaz da ovaj sport nije niti bezazlen niti jednostavan, već iziskuje trening i pripremu, kao i iskustvo u onom dijelu natjecatelja koji se bori za odličja, što bi Nebojša sigurno osvojio, da je uspio završiti utrku. Njega ne ističem samo zbog ozljede i pada, već zbog toga što je bio jedini baranjac u toj kategoriji, a ukupno je nastupilo samo 3 baranjca u svim kategorijama (što me najviše žalosti), te kao pozitivan primjer mladog sportaša, entuzijasta koji je izabrao da se bavi lijepim i atrkativnim sportom. Želim mu brzo ozdravljenje povratak na dva kotača u prirodi!
U 20,00 sati je provedeno proglašenje pobjednika Surduk treka Baranja 2012. uoči početka Humanitarnog koncerta za izlječenje Biljane Smolčić, kojoj smo i sami donirali skroman prilog. Sve rezultate možete vidjeti na stranicama natjecanja.
Idućeg dana smo skupili sve KT i rezimirali polučeno, te se odlučili da nastavimo rad na organiziranju Surduk treka Baranja 2013. godine, na koji vas ovom prilikom i pozivamo.