nedjelja, 17. srpnja 2011.

Otvoreno prvenstvo Slavonije i Baranje 2011!

Evo, točno tjedan dana nakon zadnje trke našeg prvog, povijesnog natjecanja u orijentacijskom trčanju u Baranji, mogu sabrati impresije i zaključke.
Na trci u Našicama nastupilo je ukupno 189 natjecatelja, u Belom Manastiru 65, a u Popovcu 89 natjecatelja po službenim rezultatima, a koje i vi možete provjeriti, pogledati i zaključiti kako niti strašna vrućina nije mogla spriječiti zaljubljenike u orijentacijsko trčanje da dođu u Slavoniju i Baranju. Drago mi je što je odaziv natjecatelja iz Hrvatske bio solidan, ali smatram da trebamo težiti da privučemo i natjecatelje iz drugih zemalja. 

Mogu reći da sam zadovoljan i svojim školarcima, Luki i Zoranu, koji su osvojili ukupno 4 medalje, Luka tri srebra na tri trke u M16 i M14, a Zoran je osvojio Prvenstvo Hrvatske na srednjim stazama u kategoriji M14. Zadovoljan sam i malim curkama, Nastasiom, Sarom i Lanom, koje su prošle stazu po teškim uvjetima i tehnički težom za njihovu dob, a za što se budem borio kod planera staza da treba u tim kategorijama praviti tehnički jednostavnije staze, jer nam je cilj da imamo što više djece u mlađim kategorijama, a ne da odustaju zbog stalnog gubljenja i gubljenja samopouzdanja u sebe. To moram upozoriti sve planere i zadovoljan sam kako je to izveo Tomica u Durbancu, primjereno znanju klinki i klinaca u toj dobi. Što se tiče ostalih, imamo i dva nova člana u našem klubu, to je Vujadin Žagar iz Novog Sada u M40, koji je također osvojio dvije medalje, a predlaže suradnju sa OAK Novi Sad pri nominiranju projekata pri IPA fondovima, pa ako nam netko želi pomoći u tome, neka mi se javi. Drugi član nam je Mario Gotal, iz Osijeka, u M21A, za kojeg sam čuo samo pozitivne komentare i odmah mi je bilo drago što sam ga pridobio da trči za naš mladi klub. Još kad bih dobio Krešu Žagara, onda bi se znatno ojačali i bili konkurentni drugim klubovima u Hrvatskoj. Ah, da, izrazit ću i zadovoljstvo što su nam mame (Biljana i Silvija, a Jasna se izvlači) naših klinaca krenule u orijentaciju i odmah počele osvajati medalje u OPEN kategoriji, ali tolerirat ću im nastupe u toj kategoriji samo ovu godinu.

Sve o natjecanju možete pročitati na slijedećim stranicama:
http://slavonijaibaranjaorienteering.blogspot.com/2011/07/rezultati-analize-fotke-osvrti.html

Pogledao sam impresije raznih blogera, orijentacista i mogu vam reći da sam narastao par centimetara, zbog upućenih pohvala, ......ne, nisam ništa omršavio. To će mi dati još veći poticaj za borbu i nastavak razvoja orijentacije u mome kraju, a već imam nekoliko ideja, ciljeva. Vjerujem da će mi kolege iz OK Međimurja i iduće godine biti u mogučnosti dati podršku u organizaciji drugog Slavonija & Baranja Opena. Termin ćemo odabrati malo ugodniji za trčanje i vjerujem napraviti barem jednu novu kartu. Ostale pogodnosti će biti na razini ove godine, osim što bi mogli u Baranji raditi neko drugo autohtono jelo, ali moram provjeriti što se voli, ljuto, srednje ljuto ili blago jelo. Za nagrade ćemo se potruditi da ih podebljamo za ostale kategorije, a biti će prialgođene dobu recesije.

U realizaciji navedenog natjecanja pomogli su nam Općina Popovac, Grad Beli Manastir, Biljemerkant do.o., Belje d.d., Limarija Sebastijan - Belišće, Turistička zajednica Baranje - Beli Manastir, Turistička zajednica osječko-baranjske županije, Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije, Društvo Crvenog križa grada Belog Manastira, Zagrebačka pivovara – Osijek, Darosy do.o., OŠ „dr. Franjo Tuđman“ Beli Manastir, te volonteri Udruge P.G.D.I. iz Belog Manastira i Udruge IZBOR iz Šećerane. Svima njima se zahvaljujem, jer natjecanje ne bi bilo na toj razini bez njihovog doprinosa.

Toliko o natjecanju.

Nema komentara:

Objavi komentar