četvrtak, 13. listopada 2011.

10. Samobor Open - rasturili!

Nakon duge stanke, bez priljeva obećanih financijskih potpora, Sove su ponovo nastupile na orijentacijskoj utrci.
Ovog puta smo poveli još jednog potencijalnog člana, tj. članicu, Ines Dolić. Osim nje na utrku su išle Sara Ivković i Lana Pajčin, te Luka Ivković i Igor Dolić.
                                                                    Ines u našoj majici.....
                                                                        
                                                                   Sara i Lana se ubiše trčeći za Ines....(ne mogu vjerovati)
                                                    evo i da se vi uvjerite...
                                                         al smo ponosne....
                                                                 Luka ovo već rutinski odrađuje....

Krenuli smo iz Šećerane ujutro u 05,00 sati, ali smo zbog mučnina i lokacije natjecanja u selo Dane stigli u 11,00 sati, tako da je Luka iz kombija otrčao na start. Mjesto održavanja utrke bilo je negdje u Žumberku, između Samobora i Karlovca, uz Slovensku granicu. Prekrasan djelić očuvane prirode, sa velikim usponima i lijepom šumom, ali daleko.... 
Vrijeme nas je poslužilo prekrasnim, sunčanim i suhim danom, suprotno najavama. Pošto smo još uvijek mlad klub, mnogi orijentacisti su nas srdačno dočekali i pozdravili naše ponovno pojavljivanje.Igor i Luka su nastupili u M 14, a Sara, Lana i Ines u OPEN kategoriji (grupno). Nakon prve utrke Luka je zauzeo II mjesto, a Igor je odustao, dok su curke bile III. Nije loše nakon dugo izbivanja sa orijentacijskih terena.
Uputili smo se u Eko selo Žumberak, mjesto našeg noćenja, gdje smo se oduševili ambijentom i svim životinjama koje smo zatekli. Djecu je zaokupirala raznim igrama jedna nastavnica iz Varaždina, koju pozdravljam, što je djeci još više uljepšalo dan. Spavali smo u drvenim kućama, u potkrovlju, na madracima, u vrećama za spavanje. Kućica se grijala drvima, a peć je odlično zagrijala prostor. 
U jutro nas je probudilo njakanje magarca, od očekivanog pijetla. Nakon doručka uputili smo se na start druge utrke, te se pripremili za utrku. Dan je bio malo oblačan i poneki oblak je pustio koju kap kiše, iako se na kraju razvedrilo. Nakon završene utrke Luka je bio 1., a Igor 3. u M14, a sva trojica prvih su bili u minuti (i sitno), što je dobar napredak za Igora (čestitamo), dok su i naše curke, Lana, Sara i Ines zauzele 1. mjesto u OPEN kategoriji. Što da Vam kažem, svi su bili sretni i zadovoljni, a ja vitkiji za par cm, jer sam narastao od ponosa.
Kući smo stigli umorni, dok smo putem izvjestili sve o našem uspjehu, osim novinara (njima je i tako važnija grahijada od sportskog događaja).
Sveukupno, lijepo proveden vikend, sa zadovoljnim licima naših članova.
Sada nam predstoji pronaći, koju tisućicu kuna da odemo na još koju utrku ove godine.

Nema komentara:

Objavi komentar