nedjelja, 13. studenoga 2011.

Međimurje Open - 29. i 30. 10. 2011. - Finiš sezone

Dragi naši,
došao je i kraj sezone za naše mlade trkačice i trkače. Prošlo je dva tjedna od toga, ali iz opravdanih razloga kasnim sa pisanjem ovog psota, a vama se ispričavam zbog kašnjenja. Išli smo na dvodnevno natjecanje u Međimurje. Išlo nas je samo petero, ali smo ostavili dobar utisak i ostvarili dobre plasmane. Vrijeme je bilo odlično, pravo jesenje. Trčale su se tri utrke na tri različite karte. Na natjecanju smo sreli mnoge poznate osobe iz o-svijeta u Hrvatskoj, a i dalje (Slovenije). Na toj trci sam razgovarao sa više predstavnika hrvatskih klubova oko organizacije o-kampa za mlade iduće godine, te su se svi složili da je dobra ideja, ali je problem tko bi sudjelovao u organizaciji samog kampa. Smatram da se o-šport treba popularizirati i da bi svi trebali raditi na tome da se u isti uključi što više mladih. Otišao sam iz orijentacije 1998. godine i kad sam se vratio, 2011. godine mogu zaključiti da ima jako malo novih, mladih osoba, a i od njih ćemo uglavnom prepoznati klince naših starih orijentacista. Svjestan sam svih problema vezanih uz ovu temu, ali ću naglasiti da bez pokušaja i upornosti nema rezultata. Stoga ću i ovom prilikom pozvati sve vas, a i iz susjednih država da mi se jave ako su zainteresirani sudjelovati u organizaciji o-kampa.
Nego, da se vratim na Međimurje Open. Prvoga dana, trčeći u srcu Međimurja, naš Luka ivković osvojio je prvo mjesto u M14 i tako potvrdio ukupno prvo mjesto u Kupu Hrvatske za 2012. godinu u M 14 kategoriji. To je naš najveći uspjeh, kao mladog o-kluba u Hrvatskoj. Njegova seka, Sara Ivković osvojila je odlično 3. mjesto u Ž12 i tako pokazala da se njen talenat stidljivo, ali sigurno dokazuje. Nastasia Melmajer je uz moju pratnju osvojila 1. mjesto u Open kategoriji, te je i njoj to jedan poticaj više za više učenja i treninga. Na kraju ću reći da se Lana Pajčin jako izgubila, a pošto njih tri nisu prošle školu orijentacije, nije bila upoznata sa postupkom u slučaju gubljenja u šumi, a ja joj to nisam posebno pojasnio. KRIV SAM! ISPRIČAVAM SE! Uglavnom, Lana je provela 2 i pol sata na stazi, od čega je sat i pol tražila jednu KT. Nije odustajala, dok nije osjetila da je iznemogla, te se uputila prema cilju. Pronašao sam ju bez snage i dehidriranu nedaleko mjesta okupljanja. Sve se dobro završilo.
Idućeg dana Luka je u prvoj trci osvojio 6. mjesto u M16 kategoriji, dok je u drugoj utrci bio 4. Lana je bila 4. u prvoj utrci, čime sam bio zadovoljan, a Nastasia je zauzela 6. mjesto, dok je Sara preskočila jednu KT (nije čip očitao prolaz!?). U drugoj trci je Sara bila 5., a Lana 6., dok je Nastasia odustala.
Sveukupno, mogao sam zadovoljno zaključiti taj o-vikend.
Sada slijedi analiza svega i priprema za iduću sezonu......pozdrav

3 komentara:

  1. NIKOLA DRAGO MI JE DA IMAŠ DOBRE REZULTATE SA SVOJOM EKIPOM, A NISAM NITI SUMNJALA, JER TI SI UVIJEK BIO NAJBOLJI U ORIJENTACIJA. SAMO TAKO NASTAVI.SVE POHVALE. BILJANA

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala, samo da znam od koga stižu pohvale... Nikola Pajčin

    OdgovoriIzbriši
  3. Nije valjda da ne znaš,sestrična Biljana.

    OdgovoriIzbriši