subota, 17. studenoga 2012.

OK "Sova" u 2013.

Približavanjem kraja ove kalendarske godine, gotovi su planovi za naše aktivnosti u 2013. godini. Povećanjem broja naših članova dobili smo mogućnost upuštanja u veće i zahtjevnije organizacijske poduhvate. Priključenjem Maria i Stjepana, stasanjem Luke i Danila, te pojačanjem iz Zagreba, odlučili smo se organizirati 3 velika međunarodna sportska događaja. Cilj je organizacijom tih događaja promovirati Slavonsko-baranjske ljepote kraja, te kroz medijsku pažnju dati ljudima do znanja o orijentacijskom sportu, te drugim sličnim sportsko-rekreativnim aktivnostima, koje se mogu upražnjavati savladavanjem tehnika orijentacije.
Ostvarili smo dobre kontakte sa Baraberima iz Belišća i pustolovima iz Vukovara! Dugoročno nam je zajednički cilj okupiti što više zaljubljenika u kretanje prirodom, pješice, trčanjem ili brdskim biciklima na jedno mjesto i time stvoriti bazu za daljnji razvoj o-sporta. Ljudima je o-sport stran, ne samo u našoj Slavoniji i Baranji, već i u ostatku Hrvatske, te se na navedeni način možemo promovirati i približavati ljudima.
Sukladno navedenom odlučili smo se organizirati "Sovinu školu orijentacije" u Belom Manastiru i Osijeku. Ove godine ćemo uvod u navedenu obuku promovirati kroz radijske emisije, TV nastup i prezentacijama u nekoliko osnovnih škola. Prezentacije će pripomoći i približiti najmlađima naši mladi članovi kluba.
Škola orijentacije bi trajala od kraja veljače i završila do sredine travnja 2013. godine. Koncipirana je od 6 predavanja i 6 treninga, od čega će jedan vikend biti i nastup na našoj utrci, trećem izdanju "Slavonija & Baranja Openu 2013."
Paralelno sa školom pripremit ćemo i navedeno natjecanje, 23. i 24. ožujka 2013. godine u Osijeku i Našicama, koje planiramo učiniti što atraktivnijim, na dvije nove o-karte, sa statusom WRE utrke drugog dana, sa novim iznenađenjima za natjecatelje, ali i kroz maksimalnu promociju na internet sportskim i izvještajnim portalima, radio i TV emisijama, od kojih ćete možda neke čuti i na nacionalnoj razini.
IOF savjetnik natjecanja je Wolfgang Potsch iz Austrije, dok smo za nacionalnog kontrolora uzeli Ivu Tišljara, "starog" o-lika iz Zagreba.
Za početak lipnja organiziramo "Combat race Croatia", utrku na 6 i 12 km, sa 30-ak raznih prepreka sličnih preprekama na vojnom poligonu. To će biti prva takva utrka u Hrvatskoj, te kroz medijsku promociju utrke, proširit ćemo i spoznaju o postojanju našeg o-sporta, našeg saveza i našega malog kluba u Baranji. Utrka nema ništa sa orijentacijskim sportom, ali je atraktivna i privući će interes, a to ćemo iskoristiti za svoje predstavljanje, kao organizatori. Svaka provokativna reklama je dobra!
Na kraju, za zadnji dan kolovoza pripremamo drugo izdanje "Surduk treka Baranja 2013.", koje smo ove godine, po ocijeni natjecatelja, organizirali na vrlo visokoj razini, a radi se o treking i utrci brdskim biciklima na stazama od 10-ak, 25 i 50-ak km. Utrka će se održati na prostoru jedine baranjske planine, Banske kose. Imamo i mali video uradak! I još jedan!
To je jedan mali isječak našega rada, a iziskivat će puno truda i znoja, dok vjerujemo da ćemo uspjeti u širenju vijesti o postojanju o-sporta i našeg kluba, te tako za mali postotak podići interes za naš sport, kod građana, roditelja i medija.
Ovom prilikom pozivam sve da nas prate na fcb profilu kluba i stranici natjecanja "Slavonija i baranja Open 2013." na fcb.
Za sada toliko!

Nema komentara:

Objavi komentar